úterý 31. března 2015

KECY

A to bylo keců, že lednice neni nástěnka! 
A tohle tam bejt může, viď, Daní:-):-):-).


Taky máte z ledničky nástěnku?
































Foto: Lucky






pondělí 30. března 2015

BE BIRDIE

S láskou, s péčí, s úctou - s tím vším se dá šít....
Koukněte sem → klik, budete ohromeni, co všechno může stihnout jedna ženská na mateřský.
Děkujeme Vendulo, my jsme na jaro připravené!

PS: Jen Šušu budu muset tu čelenku asi k hlavě příšít (samozřejmě s láskou:-)).













































































































Foto: Lucky






neděle 29. března 2015

MOMENT

Jsou momenty
kdy mám pocit, že svět je báječné místo k narození a že jsem tady správně. Miluju, když věci zapadají. Takové ty každodenní maličkaté životní puzzle. 

Třeba když: 
Si náš domeček objednají z ulice Domkovská. 
Kouknu na hodiny a tam je právě 22:22. 
Pouštím si v počítači Adele, za zvuku mé oblíbené skladby přecházím do koupelny, zapnu rádio tam a z něj se line úplně stejná písnička. 
Když si povzdechnu, že bych potřebovala nový kabát a druhý den náhodou narazím na skvělej oversize. 
Volám Danovi, který má obsazeno - protože mi volá.  
Vyřadím holkám nějaký oblíbený kousek ze šatníku a za pár dní ho ulovím sekáči o velikost větší.

PS: Škoda jen, že mě během chvíle zas něco jiného posadí zpátky na prdel:-). 










































Foto: https://www.pinterest.com/pin/378232068679772597/








pátek 27. března 2015

čtvrtek 26. března 2015

VEJMINEK

Den otevřených dveří:-)........


PS: Podrobnosti o vejmincích pro Vaší "drobotinu" → tu.
 



























Foto: Lucky



středa 25. března 2015

OLALA

Dnes Vám prozradím kouzlo.
A slibte mi, že se nebudete smát! Děláte (chtěla jsem napsat "vaříte", ale:-)...) někdy tousty? Takové ty zepejkané, v toustovači? A taky tak nesnášíte mytí toho aparátu? Ten vyteklej sejra a připeklou šunku... Je to vopruz. Nemůžete to celé namočit, nemůžete to vzít ničim hrubým, můžete je tak akorát přestat dělat. Dám Vám radu: strčte tam pečící papír. Prostě ho kus uškubněte, přeložte a i s tousty to zaklapněte do toho přístroje. A olalalá...

PS: Nesmějte se!!!!
My je máme dost rádi a ta věc s mytím mě fakt dost trápila. Ještěže mi to moje osmdesátiletá babička poradila! Tomu říkám vzkaz pro další generace. 
Miluju jednoduchá, levná a věcná řešení :-).
Díky, babi rádio!

























https://www.pinterest.com/pin/378232068680192752/



neděle 22. března 2015

RELAX

Neumim relaxovat.  
A "aktivní odpočinek" mi už vůbec nic neříká. 
Já jsem buď aktivní ,nebo odpočívám = spim. Jo a ještě taky umim koukat do blba. A tak asi chápete, že úplně dobrovolně bych se do termálních lázní asi nevydala. Ale když... já to vyhrála. Pamatujete na tu foto soutěž →klik. No, tak v tý já se nakonec umístila na prvních místech a vyhrála poukaz na jednodenní zájezd do termálních lázní v Bad Füssing. A proto, že jsem pak vyhrála ještě jednou, se to nějak nahromadilo, a mohla jsem s sebou vzít i Bohyni, babičku a švagra s dětmi.
Zdálo se to jako vzdálená budoucnost, ale tři měsíce utekly jako voda a bylo to tu. Mohl jet Dan, ale JÁ to vyhrála! Ba néééé - myslela jsem si, že nám to s Bohyní prospěje. Moc času na ni teď nemám, většinu času ji někam převádím, peskuju a okřikuju. Ale co Šušu? Neumře? Doma. Sama (teda s Danem)???
Byla to výzva! Chtělo to odhodlání. Chápejte, aplikujeme tradiční model, já se starám a Dan pracuje.Tohle u nás není zvykem. Sbalila jsem plavky, připravila svačinky, vše polepila lístečky, zatlačila slzu a spolu s Bohyní vyrazla vstříc novým zážitkům. Hned v první zatáčce jsem se málem pobl... Jo! Pan řidič se jmenoval Karel. Nebyla to jeho vina, chtěl nám dopřát a trochu moc topil a bylo ráno a cesta byla dlouhá a klikatá a babička byla taky bílá a děti taky. A tak jsme cucali bombary a v rukou třímali igelitové pytlíky.....  No, sranda to byla!

V lázních to ale bylo prima, bylo tam super klima!!! Bylo trošku složité dětem vysvětlit, že lázně nejsou aquapark a že se tam nesmí křičet, běhat a vlastně ani plavat:-) - když já to vyhrála?! Nakonec to celkem pochopily, nasadily potapěčské brýle a většinu pobytu strávily pod vodou, okukováním nožiček (a že jich tam bylo!). Záhy i babička pochopila, že župan a bačkory vezla zbytečně, protože její obvyklé lázeňské zvyky jsou s touto partou tytam. Tímto se omlouvám všem ohozeným účastníkům lázeňského pobytu! Děti se fakt moc snažily dodržovat veškerá pravidla, ale při častých ponorech jim někdy ujela noha, hlavně v "divoké řece" - pardon, fakt!
Já se pokochala! Byly tam k vidění kouzelné, rozmarné záběry a pohledy, které jsem nevyfotila, páč jsem vyhodnotila fotografování za nevhodné a rozhodla se nefotit a prožívat.... Ale byla jsem nesvá:-). Ta atmosféra!!! Lehký opar nad hladinou, stovky hlaviček v roztodivných koupacích čepičkách, klid, plavky ve větru, modrá obloha, světlo, stín....a takové ty obrovské hodiny, jako na nádraží. Hmmm.... A v katalogu maj tak ošklivý fotky. Škoda, že fotit se prostě nehodilo (stačilo, že se moc nehodilo být tam s dětma).
Cesta domů byla lepší a rychlejší. Já to Bohyni říkala, že druhá půlka (všeho) utíká vždycky rychleji, ale je ve věku, kdy si myslí své. Cestou tam si ode mne odsedla ke své sestřenici, že prej je se mnou nuda, a cestou zpátky (když byla unavená), jsem jí byla dobrá. Vydejchala jsem návštěvu supermarketu a počítala, v kolik asi tak dorazíme domu. S blížícím se večerem nervozita stoupala.... Teď jí asi dává večeři? Jestlipak mu spala? Snad nebulí? Zprávy z domova byly podezřele strohé: "Dobrý!". No, tomu já neříkám SMSka? 
Pan řidič Karel pustil tematicky Něžné vlny a najednou jsme byli doma. Šušu už spala. Prej jen jednou řekla máma. Bylo uklizeno, krabičky vylízané, oblečky složené.... Dan se tvářil,  jako že nic, ale usnul v devět. Jsem na něj pyšná a on na sebe taky. Slibuju, že toho nebudu zneužívat (ale trochu to svádí:-)).
Byl to prostě po všech stránkách prospěšný pobyt. 

Byla to VÝHRA!











































https://www.pinterest.com/pin/378232068681443903/







pátek 20. března 2015

čtvrtek 19. března 2015

OBAL

Snažím se, snažím..... 
Ale dře to! Plst se dost plstí, kůže telí, bavlnka kroutí.























































































































Foto: Lucky





středa 18. března 2015

JÁ MÁM...

Já mám SOFFA. Mám ho!!! No fakt. Já ho vyhrála:-). Nekecam. U Oliv. Jsem šťastná. Strašně jsem ho chtěla. 
Je voňavé, šustí, kde leží - tam zdobí, prostě tištěné.

PS: Jupíííííííííííííííííííí - děkuju Oliv!






























































































Foto: Lucky




pondělí 16. března 2015

OUKLID

Mám ráda lehké "zabydleno".  
A nemyslím tím nepořádek, spíš tak trochu útulno. S úklidem jsem to nikdy nepřeháněla a teď, co máme Šušu - škoda mluvit. Jeden roh se mi podaří uklidit, jen když jí dovolim rozkramařit ten druhý. Všechny zásuvky jsou vzhůru nohama a nějaký ty drobky taky už neřešim. Ale když jsem se minulej tejden rozhlídla a zjistila, že se mi velikonoční dekorací začínají snoubit s vánočníma, zpozorněla jsem!!! No dobrá, no.
Řekla jsem si, že na to vlítnu! Vlítla, ale hned jsem zabředla nad mou oblíbenou mističkou. To je mistička, kam házim všechno možný i nemožný. Šroubky, neidetifikovatelné předměty, úlomky , zuby (kočičí:-)) - na dětský mám spešl krabičku, drobný, lego, sponky, gumičky, Polly pocket oblečky, špendlíky, knoflíky......


PS: A nelžete, že takovou mističku nemáte???











































Foto: https://www.pinterest.com/pin/378232068679040089/












neděle 15. března 2015

SELFIE

No jo, nooo....
Amerika objevena! Konec trapné větě "vyfotíš mě?".  Jsem zakonzervována - sice zamžená a z mobilu, ale neschovávám se za foťák, 
mám otevřené oči a zavřenou pusu. Mně to stačí, nevadim si tam! 

PS: Taky budu konečně v albu:-).































Foto: Lucky




čtvrtek 12. března 2015

15

Šušu bylo včera 15 měsíců.
Asi se shodnem, že každej věk má své, ale pro mě je obdobíčko od 8 měsíců do roku a půl fakt očistec. Matně jsem si vzpomínala na Bohyni v tomhle věku. Příroda to dobře zařídila - někam jsem to vytěsnila, ale už vím, už si pamatuju!!! Tak proto byla Bohyně málem jedináček?
Třísměnný provoz, ranní, odpolední, noční. Vachrlatý nohy, malej mozek, velké sebevědomí, obrovské odhodlání, obdivuhodná vytrvalost a...neskutečná roztomilost:-).





























Foto: Lucky





středa 11. března 2015

CHCI

Já chci taky!!!!
- Nějakou hezkou fotku. Klidně z mobilu, černobílou, zamženou..... Ale takovou, kde budu poznat a budu se sama sobě aspoň trošku líbit. Když už mě někdo fotí, jsem odulá = těhotná, rozmazaná (neboli v pohybu, jak chytám některé z dětí, které se nechce fotit a někam neřízeně padá), nebo mám otevřenou pusu, jak někoho instruuju, napomínám a poučuju. Taky mívám dost často pobryndané triko a pytle pod očima! Prostě vděčný objekt:-)......





Tatínkovo holčička.











































Holčičky tatínek.




Foto: Lucky na mobil





pondělí 9. března 2015

KYSELINA

Šušu je jak tank - žere jako kyselina:-). 
Hubů má celou žubu, ale nejradši má přesnídávky. Masozeleninové (jen) domácí a ovocné (jen) kupované. Kupované, čim menší/tím dražší, v takový tý kapsičce, bio, bez cukru... No, nemám to s ní jednoduchý.
Zdálo se, že nás brzo buď sežere, anebo přivede na buben. Prozatím jsem nás ale zachránila. 

Zírejte:
Ovocňákové pyré do kapsičky Nom Nom Kids a je to! Jo jo jo...........











































Foto: https://www.pinterest.com/pin/378232068680016703/





STÁLO TO ZA TO

Stálo to za to - dobré to bolo. 
Hlasitě si oddechuju..... Nic jsme nezapomněli, ba naopak  - měli jsme toho o dost víc. Sněhu bylo tak akorát, sluníčka habakuk. 
Děti ve zdraví přežily, zdá se, že si to i užily. Dan stihl i pár piv a jízd, já zas nic (jen nepočítaně Miňonek pod kopcem).
Myslím, že nám to prospělo! 
Zbavili jsme se nudle pod nosem. Zjistili, že máme nafukovací auto, celkem hodné děti a svatou trpělivost:-)....





Počáteční nervozita:-).






























Promýšlení strategie.






























A hurá na to.































S úsměvem jde všechno líp...































Dojezd.
































Dan má svatozář:-)!!!
































Asi si dám přestávku?!































Honem - zacukrovat!!!










































New držák.






























Pozorovatelka.































Asi velký hlad!































Hranolkovej ráj!
































Sysel.
































Vymalováno...































Šmolka.






























Cesta do města.































Povolený doping.









































Cesta z města.






























Tři skřítci...































Ten čtvrtej.































Otesánek.
































Umakartová ááá...































Nasedát!































A jedééééém....






























Čau.








































Foto: Lucky