čtvrtek 5. dubna 2018

EKOVELIKONOCE

Naše Velikonoce byly i letos tradičně tradiční a přesto byly trochu jiné...
Tradičně jsme navštívili babičky, nacpali si pupky, odnesli výslužky zabalené v alobalech, ale letos poprvé jsme ty alobaly nevyhodili do koše, ale uvědoměle vytřídili a chystali se odnést do speciální popelnice KOVY, o které si Bohyně myslí, že je to osobní popelnice Kovyho - toho youtubera!
Kdyby nám Dan ten pečlivě vytříděný alobal nevyhodil, protože si myslel, že jsem se netrefila do odpaďáku (já - bývalá basketbalistka!!!), bývali bychom ho tam určitě odnesli a po cestě dost možná nakoupili i v píseckém bezobalovém obchůdku.
O.K. První pokus moc nevyšel, ale po rodinné radě, kde jsme si ujasnili, že i když jako malá a ještě ke všemu pomalá bývalá basketbalistka, do odpadkového koše stále strefuju poměrně přesně. A od Velikonoc 2018 třídíme u nás doma nejen papír a plast, ale i drobný kov! Dále jsme si vysvětlili, že letošní nadílka od velikonočního zajíčka nebyla zabalená do papírových krabic z konťáku pod naším domem z důvodu hmotné nouze. A že i když se letošní barvení vajíček v řepě vůbec nepovedlo a z čistě bílých vajíček se nám podařilo vykouzlit vajíčka všedně béžová, příští rok budeme v přírodním barvení rozhodně pokračovat a zkusíme odvar z červeného zelí a černého čaje. Musela jsem tedy svatosvatě slíbit, že mé podpaždí zůstane i nadále udržované, ale na oplátku smím kupovat rozložitelné igelitové pytle do odpadkového koše a v kabelce nosit plátěnou tašku.
Jasně...je to minimum, ale když pak v praxi vidíte, že tu krabici od popelnic, ve které jim zajíček místo blbostí přinesl lístky do kina,  Bohyně ještě jednou zrecykluje a na karton z ní si napíše referát na hudebku o Rolling Stones, zahřeje to!

P.S. Jen ta bublinková fólie, do které balíme domečky, mě straší ve snech! Budu to muset nějak vymyslet... 








ByLucky PHOTO


8 komentářů:

  1. určitě bravo za smýšlení a snažení ! z druhé strany, to co tu popisujete mi přijde tak přirozené .....alobal třídíme už léta, vozíme ho do sběrného dvora jednou za čas, když se nastřádá, ve školce má Mína také sběr, dá se odevzdat na spoustu místech ! Třídíme i olej, vypečený lejeme do sklenice a tu také po naplnění odevzdáme ve sběrném dvoře. Popelnici na Bioodpad máme od města po zažádání...no a když jdem nakoupit, tak půlka věcí jsou balené potraviny ....kamarádka mi psala, jak se Vancouver snažil o titul- "zelení", plasty třídí jen tvrdé a mají balené v plastech i obyčejné rohlíky......takže ty paradoxy jsou obrovské !
    jak říkám já, každý dělá, co může .....tak děkuji, že se snažíte. Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  2. a youtuber Kovy mě fakt pobavil ! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Kéž by to pro všechny bylo přirozené:)!

    OdpovědětVymazat
  4. počkat, to není Kovyho popelnice? :D

    OdpovědětVymazat
  5. Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:) krásne fotky:))

    OdpovědětVymazat