pátek 26. října 2018

100P

Já už to prostě nedávam. 
Denně bojuju s výchovou svých dětí, snažím se, stříhám, lepim, utírám nudle, vysvětluju, snažím se být vzorem, střídavě propadám záchvatům mateřství se záchvaty beznaděje. Večer si svatosvatě slíbím, že zítra... Zítra už opravdu budu trpělivější, chápavější, duchapřítomnější. Dojim netknutou zeleninu na talířku od večeře (kterou setrvačně krájim a pak setrvačně konzumuju), naleju si decku coly, dopadnu na gauč, pustim telku nebo sednu ke stroji, zapnu Radiožurnál a valim bulvy. 
PROČ??? 
Jak to, že už ani nikoho nepřekvapí, že pan prezident přeje 24.10. všem přísedícím ve Sněmovně veselé Vánoce a šťastný Nový rok? Co to jako je? Hradní kašpar byla vždycky samostatná funkce, netřeba ji spojovat s prezidentským postem. A co ti vyznamenaní? To jako vážně??? Proč???
Politice nerozumim. Ale selský rozum mi nechybí a dvě a dvě si taky umim spočítat. Na to, abych viděla, že něco není v pořádku, nejčko ani tu vysokou školu nepotřebuju. 
Jen pevně doufám, že aspoň ty ruce si pan prezident po toaletě myje, jinak bych to těm dětem už opravdu nevysvětlila.
Víc než stydno mi to teď je v dny výročí vzniku Československa líto...


Nejsem v tom sama. Poznámky u vašich objednávek triček STYDNO:

Bude mi potěchou,ctí a národním svátkem stydět se na úrovni a stylově.

SEROU VÁS VAŠE DĚTI?
VOLTE ANO A POSERETE JIM CELÝ ŽIVOT:)


Je to smutné, ale paradoxně si ho objednávám zrovna před výročím republiky.



































 ByLucky PHOTO

 

11 komentářů:

  1. Jen lenost mi brání se jít převléct do trika, aby to bylo echt stylové...
    páč jsem ještě psala, že se aspoň budu stydět stylově...
    Lucko, věřte mi, že nelžu, ale zrovna dnes - NEŠKYTALA JSTE V 7.40 RÁNO??? - jsem jela se synem do školy (sedmička nám ujela) a přede mnou stála paní, která měla na baťohu odznak PIRÁTI - DRŽÍME KURZ!... a já jí zezadu říkám:"Vy máte krásný odznak" Poděkovala a pronesla, že ješ koda, že žádný nemá navíc, že je má doma, nastoupili jsme do autobusu a já jí říkám:"Škoda, že mám dnes druhý batoh (Bez potisku, ou jé), ukázala bych Vám, co nosím já, od báječné Oringle mám (a spousta kamarádů) NEJSEM Z PRAHY - KAFE NEPIJU - A HUBU DRŽET NEBUDU! - a dodala jsem, jaké krásné triko jsem si koupila...a že na Instagramu jsem četla Vaši vtipnou a smutnou odpově´d na dotaz, zda ještě trička budou - DOKUD SE BUDEME STYDĚT, BUDOU TRIKA...a já se bojže jich budete tisknout ještě dost...

    Kuba mi dřímal na rameni...já se kochala podzimem a najednou ťukání na druhé rameno...ta úžasná ženská stála za mnou a podávala mi ten pirátský odznak a já:"Jéé, tak jste přece jen nějký našla?" A ona že ne, odepla si ten svůj a darovala mi ho!!!!
    Zdravím dámu z autob.nádraží v Rožmitále pod Třemšínem, ou jééééééééééééé:-)

    Triko je skvělé - bohužel.
    Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Říkala jsem si, že ta vyznamenání jsou masakr, držela jsem to, i jsem se paradoxně smála, david ať si klidně vezme céčka na krk...ale dnešní info o Vyskočilovi mě dorazilo.
      Kde jsou další lékaři vědci ...UMĚLCI...
      Kdysi jsem říkala, že hudba je nad politiku, ale věřte mi, že na CD Nohavici sedá prach a nějak mi nejde si ho pustit...Horáček mu říkal, počkej, ať Ti to dá slušný prezident, nepočkal...
      Magda

      Vymazat
    2. Já se omlouvám, dřímla jsem a mozek jede zpomaleně - odznak od Oringle je:
      NEJSEM Z PRAHY
      KAFE PIJU DOMA
      A HUBU DRŽET NEBUDU

      Vymazat
  2. Ta vyznamenání mě taky dostala,David,to je fakt síla, ale na Vskočila nemá. S vyznamenáním našich "umělců"mám problém obecně.Nechápu, proč mají dostávat metál herci a zpěváci ještě k tomu takoví,když je tu spousta lékařů, vědců a jiných osobností, kteří by si to zasloužili víc.Ale vlastně teď,když nad tím tak přemýšlím......z rukou současného prezidenta bych jim to ani moc nepřála.Takže je vlastně vše v pořádku:)

    OdpovědětVymazat
  3. Byli u toho premiéři několika zemí, protože otevření bylo připraveno jako součást oslav 100. výročí vzniku československého státu. Slavnostní řeč pronesl i prezident Miloš Zeman. Předtím než přišel k řečnickému pultu, se sálem ozvalo krátké zvolání. „Prezident republiky lže. Prezident nahrává diktaturám." Zeman na muže reagoval před začátkem svého proslovu. „Každý máme úroveň, jakou máme. A někdy ji předvádíme při těch nejméně vhodných příležitostech," řekl.

    A to, prosím, pronesl někdo, kdo naši zem a post hlavy státu ztrapňuje doma i na světových
    akcích.
    Magda

    OdpovědětVymazat
  4. Je na čase dělat odboj. Každý tak, jak umí. Vy ho děláte tričkama a je to super. A k tomu můžeme každý z nás ovlivňovat ten malý kousek světa, do kterého nás Pán Bůh zasadil. Naše děti. Naše přátele. Naše sousedy. <3

    OdpovědětVymazat
  5. Nevíte někdo, proč tam nebyl Laco Dezci na předávání? Četla jsem, že sliboval nějaký skandál. Navíc prý mají lidi zakázáno o předávání blíže mluvit...
    Magda

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda,že tam nebyl,to by mohlo být zajímavé:))))Na tom všem mi přijde hrozné, že na jedné akci dostávají vyznamenání padlí vojáci (kterých je mi neskutečně líto) a na straně druhé třeba Krampol, Hejma, David, Vyskočil, proboha jaké mají tito pánové zásluhy? To je k blití.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  8. Potřebujete finance? Hledáte finance? Hledáte finance pro rozšíření svého podnikání? Pomáháme jednotlivcům a společnostem získat finance na rozšíření podnikání a založit nový podnik v jakékoli výši. Získejte finance za přijatelnou úrokovou sazbu 3%. Potřebujete tyto finance pro podnikání a pro vypořádání účtů? Poté nám pošlete e-mail s žádostí o další informace, kontaktujte nás nyní prostřednictvím (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-app +918929509036 Děkuji

    OdpovědětVymazat