středa 3. prosince 2014

CHJOOO

Proč je ta zrcadlovka tak velká a těžká???
Opravdu se ji snažím nosit při sobě a být ve střehu, ale s kočárkem, kabelou na kočár, nákupem a školní taškou, to jde poměrně těžko. Přiznávám...., že když už foťák táhnu, nemám ho v brašně. Nosím ho "na čuně", v plátěné tašce od crocsek:-). Nekřižujte se, je to hanebnost, ale v brašně v teple domova žádnej foťák ještě nikdy nic nenafotil.
Vždycky jsem ráda fotila a docela dlouho jsem si vystačila s Lumixem a byla spokojená. Jednoho dne ale dosloužil a já se rozhodla si přilepšit a koupit si zrcadlovku. Spokojila jsem se s tou nejlevnější amatérskou řadou a jediné, v čem jsem si vyrazila z kopýtka, byl objektiv. Potřebovala jsem nějaký univerzální, znám se...(rozhodně nebudu nic přendavat). Problém byl v tom, že v tu dobu nebyl v ČR jediný černý Nikon dle mého výběru. Vlna tsunami vypláchla centrální sklady v Šanghaji a já měla pohehe! Jediná možnost byla: červené tělo. Uááááá, nééééé, proč já? Já, která celej  život toužím po černém Nikonu. Normálně jsem to oplakala, ale nechtělo se mi čekat další 3 měsíce a lákala mě cena - jinak bych si červenej foťák fakt v životě nevybrala.
Ale jinak spokojenost. Při zvuku závěrky jsem naprosto blažená. To je tak krásný zvuk.... - c v a k, hmmmm. Strašně mě to "ba". Dokonce jsem ochotná, když nasněží a já sebou zrovna nemám foťák, vyběhnout našich 32 strmých schodů nahoru a dolů, abych to mohla zdokumentovat. Ale za takovou fotku to stojí:-)....


 Chápete mě, že jo???






























 Foto: Lucky

14 komentářů:

  1. Jistěže chápeme. A nosíme svoji zrcadlovku i s druhým objektivem v plátěnce od Botasek. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Lucii já naprosto chápu,měla jsem tu čest být při focení a ten zvuk juj to je prostě bomba a celkově i ty dáváš focení naprostý klid a uvolnění..nada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si to prostě užívám!
      PS: Kór když je dobrá modelka(y)....

      Vymazat
  3. Tak jo, obal nosí akorát můj muž, já nosím jen tak v kabelce....ostuda jsem...ale když ten obal od foťáku by mi kazil outfit, že!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítej ve FotoBarbarClubu!!! Ty se tu ale neohřeješ, určo si brzo spíchneš nějakou čupr drupr stylovou brašnu:-)..

      Vymazat
  4. Tvojí vášni naprosto rozumím, i když čím víc fotím, tím víc mám taky dnů, kdy ráda odložím kanón :-) Teď mě čeká ještě nějaké focení do Vánoc, tak už se moc těším. A taky jsem měla Lumix, vlastně pořád mám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy mám pocit, že jsem jak kočka, co tahá koťata a ráda se toho "břímě" zbavím. Ale někdy jsem bez šance, to když si příbuzní a známí zásadně neberou foťáky (proč, když přijde Lucka) a pak ze sedu vykřikují: "Luci, vyfoť to - to je hezký!"......:-)....

      Vymazat
  5. Mně se někdy zdává strašlivý sen: vidím něco naprosto úžasnýho, mačkám spoušť a ono to pořád "necvaká" - ten zvuk mi v tom snu chybí tak moc, že se budím úplně zpocená... :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Často zapomínám kartu v počítači a takový sen prožívám - hrůza, já vím:-)....

    OdpovědětVymazat