středa 17. prosince 2014

RAPL

Před Vánoci chytám "rapla"...
a mám nutkavou potřebu - ne uklízet, ani mýt okna, ani péct, ale vybírat a přidělávat fotky.

Ráda dávám jako dárky kalendáře s fotkami a jakmile se v tom začnu lovit, vyberu i na PéFka a do alb pro holky. 
Šušu i Bohyňka má každá svůj a pak máme společné, kterými strašně rádi listujeme. 
V Americe má prý každý pod postelí krabici s fotografiemi, kterou, když hoří, hodlá zachránit. Já bych tu svou sbírku alb asi neunesla, musela bych vzít hardisk:-). 
Kde přiděláváte fotky? Já tak různě, vzhledem ke kvantitě jsem nucena sledovat akce a docela často vyvolávám v Rossmannu nebo u Happy foto a jsem celkem spokojená. Najela jsem na nový systém koláží, protože jinak už to nešlo (v Rossmanu jsem nechala vyvolat tisíc fotek, 1ks/1Kč - nekupte to, a nebyla jsem schopná je donést domů, protože jsem neodhadla, kolik váží a jak je velká krabice s tisíci fotkami:-))!
V počítači mi zabírají celou pomět, jejich vybíráni mi trvá věky, nemůžu sehnat správný tvar alb, všechno to stojí majlant, popisky už jsem dávno odbourala, ale já to nevzdám!!! Jeden pan učitel mi říkal, že se anglicky budu umět, až začnu anglicky myslet. 
A co znamená, když žiju skrz objektiv? Vášeň??





Šušu má album.






























1. párty




























Foto: Lucky





11 komentářů:

  1. Míla Lucko, nedávno jsem poprvé našla vás blok a jsem zavisla! ☺máte styl a krásné fotky se skvělými postřehy. A s fotkami to mam stejné. Hlavně úklid je něco, co pomine(taky mám dvě slecny), ale vzpomínka na fotce zahřeje celý život. Krásný den přeji! Maruska

    OdpovědětVymazat
  2. Hned jsem o pár cm vyšší - děkuju za kompliment a omlouvám se za tu závislost, ale tahle neškodí (jen žere čas!).
    PS: Teplo musí být!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Právě řeším podobný rapl. Vždycky jsem si vystačila doma s naší tiskárnou Canon Pixma. Bohužel nejsem ani zdaleka tak dobrá fotografka, takže i když uložených fotek bylo v řádech tisíců, papír si zasloužily maximálně desítky. Logicky okolo Vánoc, protože jsou to podle mě opravdu asi nejlepší dárky, a občas jsem si vytiskla jen tak nějakou pro radost - na to byl domácí tisk ideální, ale fakt teda nevím, na kolik mě jedna fotka vyšla...asi to nebylo nejlevnější, ale zase to bylo hned hotové a kvalita myslím slušná. Jenže před pár měsíci Pixma vypověděla službu a shodli jsme se s manželem, že inkoustu už padlo dost, laserová tiskárna je fakt ekonomičtější.. ale fotky teda neumí, takže hledám, hledám...asi půjdu do toho Rossmana. Samozřejmě už nemyslím na ty letošní Vánoce, nějak jsem ten předvánoční čas prokoučovala, ale letos si vystačíme s naším malým dárečkem ( přesně o 9 měsíců mladší než Šušu) a třeba ještě něco docvakám do nějaké množstevní slevy :-) Eventuálně si na to někdy objednám třeba nějakého osvědčeného odborníka ;-)
    Jo a ještě jedna poznámka, všimla jsem si, že na těch narozeninových fotkách Šušu ještě nemá naušnice. Myslím, že jste se nad tím zamýšlela v nějakém starším příspěvku. Tak ještě dodatečně můj komentář k naušnicím pro malé slečny: já jsem naušnice nikdy neměla, uši nemám propíchnuté. Když jsme byla malá, tak mě to občas mrzelo, protože všechny kamarádky naušnice měly. Pak jsem dostala takové dětské klipsy a několik nalepovacích naušnic, které upokojily dušičku, občas jsem si je prostě vzala jen tak pro parádu do školky. Postupem času jsem ale došla k tomu, že jsem vlastně ráda, že naušnice nemám, že jsem něčím vyjímečná. Oprvadu neznám jinou ženu (kromě mojí sestry), která nemá propíchnuté uši. A dneska mi to připadá srovnatelné s praktikami primitivních kmenů, co si navlékají kruhy na krk a propichují si kde co kde čím, z pohledu Evropana rozhodně působícím odpudivě až zvrhle. Prostě mi připadá skoro barbarské malému dítěti cokoli píchat do těla, když to není nutné. Myslím, že si pak rozhodne samo, co chce a co ne, až z toho bude mít rozum (nebo nerozum - nevylučuji, že náš drobeček mi jednou v patnácti přijde domů s železářstvím v uších, nose, jazyku a vytetovanou lebkou na hrudníku :-) To je jen můj pohled, abyste věděla, že i holčička může žít bez naušnic.
    Bože...to jsem toho nasmolila, omlouvám se, ale stručnost fakt moc neovládám :-) Hezký den! Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahá Jitko - bydlíš daleko? Mám pocit, že jsi mi blízká? Kývu, vrním, děkuji za pochopení i milý komentář!
      PS: Ona Šušu nemá naušnice? Jééé, já na to úplně zapomněla. Myslim, že jí to zatim neva:-)....

      Vymazat
    2. Milá Lucky, skoro mi to přijde až podezřelé - taky bydlím na půdě, z tohoto pokladu http://luckyblok.blogspot.cz/2014/04/poklad.html jsem kdysi též popíjela kakao (u nás bohužel životnost všeho rozbitného je tristní), dokonce jsme doma mívali i křídlo dost podobné tomu Tvému (ne že bych uměla zahrát víc než Ovčáci, čtveráci...)...jen geograficky je mi teď blížší Svatá Barbora a Svatý Jakub než písecká věž...no a to focení, to mě taky hrozně baví, ale bohužel obsah mých fotek předčí formu a kvantita kvalitu, tak chodím slintat na Tvůj blok :-) Jitka

      Vymazat
    3. Jsi vítána - vždycky tě tu ráda uvidim! Jen si slintni:-):-):-).....

      Vymazat
  4. Já dělala teď u happy foto, ale kalendáře jsem letos nechala dělat u FotoLab jinak dělávám jak kdy podle ceny bud happy nebo foto star.ˇTy koláže jsou super to se budu muset na tom webu podívat jak se to dělá nikdy nejsem schopná kterou fotku nechat vyvolat a takto by se to ulehčilo bylo by víc na jedné. Bára

    OdpovědětVymazat
  5. Krasny! Ja jsem uz pred nekolika lety najela na fotoknihy od dm a naprosta spokojenost. Zvlast, kdyz uplatnim nektery z jejich slevovych kuponu, to jsou pak ty ceny pekne. Sice nemam zdaleka tak krasne fotky, ale i tak je nechavam delat zasadne ve fotopapirove kvalite, aby to neco vydrzelo a osvedcilo se mi to. Sice je to drazsi, ale vydrzi, i kdyz si to doaleluja prohlizeji deti.
    Jeste ke komentari od Jitky - divam se na to stejne a nase Barborka taky nema nausnice. Az si k tomu jednou dospeje, ze by je chtela, at si je poridi. Ale je pravda, ze v nasem okoli je to snad jedina holcicka bez nich.

    OdpovědětVymazat
  6. Já fotoknihu ještě nevyzkoušela, hm hmmmm, to budu muset někdy napravit:-). Počkám si na kuponek!!!
    PS: Děkuju za naušnicovou podporu...

    OdpovědětVymazat
  7. • The company are considering moving away from individual printers to networked ‘pull’ printing. http://r9jfjak0kn.dip.jp http://0tbirz9agr.dip.jp http://7mwx89onib.dip.jp

    OdpovědětVymazat