neděle 7. prosince 2014

ZASE VÍKEND

Nevim, co pořád vařit!!!
Tentokrát jsem sáhla opravdu hluboko:-). Uvařila jsem (nebo spíš upekla) haši! Zní to lépe, když to nazýváte hašé, ale chutná to stejně...dobře. Překonala jsem počáteční odpor způsobený vzpomínkou na školní jídelnu, koupila u řezníka dobré maso a šla na to. A výsledek? Prázdnej pekáč, slastný pocit a hlavně další naše oblíbené jídlo, které jíme všichni, nikdo se nad ním neofrňuje a mě ho tím pádem baví vařit:-)...

HAŠÉ
"Do 1kg" vepřového masa (já kupuju ramínko, někdo říká plecko - mamka kdysi řekla, tak tak dělám a vyhovuje mi skoro na všechno:-)). Maso uvaříte do měkka, pokrájíte cca 4-5 rohlíků na kostičky, zalejete vývarem z masa, přidáte na kousky nakrájené maso (pokud bylo hodně libové, přidejte trochu sádla nebo másla), majoránku, česnek, sůl, pepř a co je nesmírně důležité!!!- Hoooodně, hodně osmažené cibulky. Ta tam udělá tu správnou chuť. Vše šoupnete do mixéru a umixnete do kaše/haše, kterou vlijete do vymazaného pekáčku a upečete.

Dobrou chuť....




PS: S bramborem, jen tak nastudeno, nebo namazané na rohlík!











































 Foto: https://www.flickr.com/photos/46962039@N06/






3 komentáře:

  1. Tak to slyším poprvé! Jinak vaření mě baví čím dál míň. Včera jsme byli na obědě v pizzerii, tak jsem měla vyhráno a dneska fotím, takže jsem opět osvobozena. A pan manžel vařit neumí, tak budeme mít dneska asi "ohlídance" :-) Ale to tvoje haší asi někdy vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Výraz "ohlídance" neznám. U nás máme chňapky (a to docela často!). Tak já to teď budu střídat, jeden den chňapky a druhej den ohlídance - spoň nebudou mít furt to samé:-):-).
    PS: Děkuju za recept!

    OdpovědětVymazat
  3. Také neznám...to je jak masová buchta :oD Taky pořád vymýšlím "co uvařit", ideálně něco rychlého....takže beru každý rychlý receptík :o) krásný den, Š.
    https://www.facebook.com/pages/Handmade-by-Bunnysek/390388317756997

    OdpovědětVymazat