neděle 19. dubna 2015

TA

Ta má jediný štěstí, že je tak roztomilá, jinak fakt nevim.
Tímto se nesmírně omlouvám všem, na které jsem házela nevěřící pohledy, když si nedokázali poradit se svým vlastním dítětem. Teď nade mnou kroutí hlavou jiní... 
Momentálně to vypadá, že si dám na kočárek velikou ceduli: "POZOR KOUŠE!". Ta malá sviňucha totiž klame tělem. Vystrčí tu svoji malinkatou roztomilou kudrnatou hlavičku zpoza kočárku, máváním naláká kdejakou důchodkyni, ale jakmile se přiblíží cca na 1 metr - začne házet blesky. Já řeknu A, ona si to vyloží jako B. Jakékoliv tresty, výhružky, zlé obličeje a zvednutá obočí jsou jí k smíchu. Vymezení dětských hřišt zásadně nerespektuje, přelejzá ploty a se zaujetím hledá, kde se nakazit žloutenkou a sníst kdejaký vajgl. Kdyby bylo na ní, jedla by pětkrát denně suché těstoviny (propláchlé a s olivovým olejem:-)). Čím je unavenější, tím je aktivnější a zároveň protivnější, zklidnit se je pro ni nadlidskej výkon. U ničeho nevydrží, všechny hračky rozdám a prodám, protože nej hračka jsou klíče, peněženka a balonky z DM - aspoň tam jsem člověkem! 
 Bohyně byla taky poměrně náročné miminko, ale asi už jsem na to zapomněla, nebo jsem starší, nebo jsem si to tentokrát představovala jinak. Ze začátku se to zdálo nadějné. Pak se to dalo svést na prdy: "Víte, ona je nedonošená, asi bude chvíli trvat, než se dotvoří ta mikroflóra!" Pěkný prd prdy!!!! Potom jsem si to zdůvodnila růstem zubů... Je fakt, že v určitou chvíli jich měla víc, jak její sedmiletá ségra, který zrovna všechny vypadaly. Ale teď??? Teď musím rezignovat a odevzdaně uznat, že ona je prostě z jinýho těsta. Je to střelec:-). Má jasno, jde si za tím a běda, jak to nedostane. Když je spokojená, je milionová, ale takových chvil moc neni - spíš jsou to takové mžiky a shodou okolností je u nich většinou Dan. Bývá to většinou večer po koupání. To má ty svoje kudrliny ještě kudrnatější, tvářičky brunátný, pyžamko voňavý, celá je taková roztomilá, vyklidněná a unavená, prostě k zulíbání.To se pak těžko vysvětluje, jak je to s ní přes den výživný?! - Tomu říkám "dovolená"!


PS: Pardon, já si to tu musela napsat. Vím, že se trochu rouham. Jsem nesmírně šťastná, že vůbec je a je zdravá, ale mně Vám to tak vždycky pomůže:-).







A
































B



























Foto: Lucky





38 komentářů:

  1. :-DDD to my máme doma taky vzteklinku, jsem zvědavá jaké to bude mít pokračování :)
    Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám takovej pocit, že jsem byla hodně podobný dítě. Nechápu, jak to mohla máma zvládnout a nezbláznit se.
    Prostě Střelec. Ale hele, neznám Střelkyni, která by byla neschopná, nesamostatná a bez názoru. Fakt, že ne. Což ti asi teď moc nepomůže, ale můžeš se aspoň těšit na budoucnost :). Ehm.
    Drž se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, do budoucna dobrý (Bohyně je důkaz:-)), ale momentálně mazec. Díkes za podporu!
      PS: Nějaká rada od maminky?

      Vymazat
    2. Tak ja osobne poznám len také Strelkyne ako píše Myyna:) ....takže súhlas!

      Vymazat
  3. Obdiv...já mám ukázkový dítě od narození (až na ty prdíky, zuby a období vzdoru), ale obdivuji všechny matky, které to štěstí nemají...i tak je to náročné, takže obdiv a smekám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ukázkový dítě? To fakt existuje?? Přeju ti to:-), jsi hodná... Radši obdivuj - až tu všichni přežijou:-D.
      PS: Já zas neznám prdy, zuby, období vzdoru. Máme to všechno slitý:-).

      Vymazat
    2. Tak úplně ukázkový taky není, ale miminko byl zlatíčko, kolem dvou a půl let se z něho vyklubal štír, silná povaha, ale dá si většinou říct, je hodně nad věcí a konečně se v pěti začal chtít mazlit...ale vztekání fakt neznám...
      Ale pusu nezavře...:-D a mele si furt tu svou...dokud nedocílí toho, co chtěl on...:-D
      Tak hodně sil!!!

      Vymazat
  4. Ja radšej nič nenapíšem,hyperáčka je dospelá a hyperák na ceste k dozrievanie a k osamostatňovaniu..
    ...len toľko :humor a srdiečko - BUDÚ POTREBNÉ ! :):):)
    P.S.:špeciálne sa na to hodia mamy ukrojujúce maslo zvrchu....premývajúce cestoviny niečím iným ako olejom...majúce špeciálnu lyžiarsku techniku,a vôbec špeciálnu technológiu na všetko....tie akurátne nemajú šancu !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...P.P.S.:majú radi pink,oranž a červenú...

      Vymazat
    2. Humor dochází, srdíčko bije o závod, akurátní teda fakt nejsem a tu pink, oranž a červenou mám nosit já nebo hyperáček:-)?
      Uklidnila si mne, 100x díky:-)!!!!

      Vymazat
    3. P.P.S.:mrkni sa už konečne ku mne :)

      Vymazat
    4. Jéééé, jsem vostuda! Jdu hned na to:-).....

      Vymazat
  5. Tady je nějaký spiknutí proti Střelcům?? :D Já jsem Střelec,mamka říkala,že jsem byla skvělý dítě a můj syn je taky Střelec (13.12.2013.) Je to takový malý sluníčko,pořád dobře naloženej,ale je pravda,že vzteknout se občas taky umí a "NE" dokáže říct ještě zarputileji než jeho Štíří ségra (11.11.2011.) :D
    Na druhou stranu,Šušu ví co chce a to se jí bude v životě hodit ;) Tobě přeji akorát pevný nervy a výdrž... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nééééé:-D. Já jen, že je vtipný, že je střelec povahou i znamením. Když se "na houbách" probíralo slušné chování - asi spala:-)!!!!

      Vymazat
    2. A to jí zůstane celej život :)) Stejně jako puberta :D Počkej,jednou budeš s úsměvem vzpomínat a říkat si,že to nebylo až tak hrozný ;))
      Já občas "bojuju" s dcerkou,ta je tvrdohlavá jako mezek,pak nad tím mávnu rukou a říkám si "šetri energii,bude hůř" :D

      Vymazat
  6. Vydržet, nic jiného se nedá, ona se uklidní. Taky jsem si myslela, že ten náš mladší vykuk mě přivede do blázince, ale jakmile přišly čtyři roky, je to výrazně lepší. A přesně jak píšou ostatní, lepší než dítě, který se neumí prosadit, Šušu se v životě neztratí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtyři? Až?? Uf! Šušu se sice neztratí, ale já jo - mám už skoro 40kg (i s postelí:-)).

      Vymazat
  7. To bude ten jižanský temperament :-) No aspoň, že máte to DMko, mně ten jejich slogan vždycky přisel úplně na hlavu...teď začíná dávat smysl :-) Tak hodně sil! Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, díííík! Ještěže jižanka několikrát denně tlačí, to je jediná chvilka, kdy můžu zajistit své životní funkce:-).

      Vymazat
  8. Luci, to das :-) Taky si rikam, ze bud byl Ada hodnejsi nez Ondrasek
    nebo jsem uz vsechno zapomnela :-) Verca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu muset! Musíme se sejít.........
      PS: Dík za komentář.-).

      Vymazat
  9. Taky vší silou držim. Náš mladej se rozhodl, že nebude poslouchat. Dělá to schválně, zkouší hranice. Tuhle mi opakovaně vběhnul do silnice, to jsem myslela, že mu fakt nasekám na zadek. Police ve skříni používá coby žebřík, pomlázkou sešvihal plazmu, ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomlázkou sešvihal plazmu:-D:-D:-D!? Hned je mi líp - děkuju ti. Drž, já taky držím......

      Vymazat
  10. Jo holka zlat, neco se fakt neda drzet pod kontrolou. Ja se naucila se to proste neresit, ne fakt .... neresit, nepremyslet, nechat sedou kuru mozkovou odpocivat. Kdyz je teda nejhur ( podotykam ze u me, ne s klukama ), tak si zajdu k me psycho a ta me to tak krasne vsechno vysvetli, ze si pak rikam, jakej blb jsem, kdyz chci porad vsechno resit a mit pod kontrolou. To vazne nejde !!! U nas je ted obdobi rvacek a zalovani a dohaneni k slzam ( mezi 8 letym a 5 letym )... kdyz prijdou pochovam, pofoukam, zalepim naplasti, v nejhorsi zajedu na pohotovost a pokracuji v pleteni svetru .

    OdpovědětVymazat
  11. Zdravím a za článek děkuji. :-) Dodnes si pamatuju na zářijový rodičák našich prvňaček, na který jsem musela vzít i 2 l. Aničku, která se po chvilce začala projevovat... A ty nevraživé pohledy typu "to je rozmazlenej parchant. " :-) Jj, je rozdíl mít spící miminko a dvouleté dítě, který nevydrží sedět na zadku ani minutu, i kdybych ho stokrát prosila a napomínala. :-) Na druhou stranu je to jedno z nejroztomilejších a nejhezčích období. I naše Anynka se večer, po příchodu Lukáše z práce, mění ze satana v andílka, holky to s tátama prostě umí. :-)
    Jinak výborný, pravdivý a vtipný články, jen tak dál... :-)
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CHodia mi maily z NEVÝCHOVY...istá KATKA....
      https://mail.google.com/mail/?tab=wm#inbox/14cd773d00b141fe
      ...možno to niekomu pomôže...práve riešia hyperákov :)

      Vymazat
    2. Děkuju! Dál? Určo - myslím, že bude ještě mnoho podobných situací, ze kterých se tu budu muset vypsat. Jsou to potvory:-)...

      Vymazat
  12. Mila Lucko, můj mladší poklad, který usmevem zastavuje všechny babky v okolí a pro neodolatelnou roztomilost je focen zahraničními turisty☺dnes zhatil promítání pohádky v kině. ..a je ryba. ...tak nevím☺Maruska

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky? Ryba? To jsem potřebovala slyšet:-D - moooc děkuju!

      Vymazat
  13. Luci, Vaše sviňucha mne moc pobavila a dostala. Jsem přesvědčená, že s Vaším nadhledem vše zvládnete na výbornou. Držte se a s chutí ventilujte všechny své problémy. Zdravím Zdenka

    OdpovědětVymazat
  14. Jůůů, já jsem tak ráda, že to tak je i jinde! Staršímu je 3,5 a je to satan (a říkáme mu Forrest, neb neumí chodit, neustále utíká a je v pohybu) a já doufala, že druhý dítě bude hodný a ošklivý (neb Toník sežral všechnu krásu světa,aby mu jeho lumpárny procházely) a ona je taky krásná, tak se děsim toho, co bude... Zatím se pereme jen s jídlem, lžičku prostě nedá a je to divný, ale pořád vyhrává. :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Vzpomněla jsem si to , když mé děti byly malé...

    OdpovědětVymazat
  16. P-O-D-E-P-I-S-U-J-U!!!! ach jo...

    OdpovědětVymazat