pátek 3. července 2015

VOLNO(ST)

Jsem nepoučitelná
Je to furt stejný a já jsem zas a znova nepoučitelná a nevyléčitelná optimistka. Vždyť já se tolik těšila? Já si totiž myslela, že o prázdninách budu mít o trochu víc času - na blog, na Lucky LIMIT, na Dana, na holky, na sebe. 
Nemám čas si ani ostříhat nehty (natož nalakovat), a tak je stydlivě krčím v žabkách a jsem šťastná, že jsem si aspoň oholila nohy. 
Těšila jsem se, že nebudu mazat školní svačiny, a nedošlo mi, že budu muset Bohyni vařit obědy. Z předsíně se stal základní tábor, kde se mísí tašky z plavkama, hračkama, bábovkama, jídlem, a já mám hlavu jak pátrací balon, protože Bohyně se mi snaží vypovídat díru do hlavy. Školní kolektiv jí už druhý den prázdnin evidentně chybí a já musím nadšeně přikyvovat všem poskokům, poznatkům a fundovaně odpovídat na roztodivné dotazy. 
Obětavě jsem nakoupila nečokoládové sušenky, puntíkatej trvanlivej salám, vyhrabala plavky, zabalila švihadlo, Prší, skákací gumu a s křečovitým úsměvem odjíždím s holkama směr plovárna
Chvilku mi asi bude trvat, než přehodim prázdninovou výhybku, ale to bude dobrý:-)...


PS: Přeju vám prázdniny podle vašich představ (a představ Vašich dětí), já mám v plánu v blogování moc nepolevit, ale kdo ví?! Zatím mi to moc nevychází. Když vám bude smutno, sledujte mě na instagramu.









































Foto: https://www.pinterest.com/pin/378232068681613280/


8 komentářů:

  1. U nás je to naprosto stejný! :-) Taky jsem se těšila, jak nebudem muset ráno chvátat do školy, dělat svačiny a večery trávit u Slabikáře. :-) Místo toho trávím každé dopoledne vařením obědů a odpovídáním na Klárky otázky : Mami, co budem dnes dělat? A co bude k obědu? Už to bude? Půjdem pak na zmrzku nebo do Sladovny? A proč nejedem taky k moři jako ostatní? Můžu se s Tebou dívat do noci na televizi, když neni škola? Kdy půjdem k babičce a kdy už přijede táta....? Škola ji vyloženě chybí ( a mně docela taky - i když jsem nečekala, že bych tuhle větu někdy mohla vyslovit! ). :-) Tak létu zdar. :-)
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi půjde o zvyk! A až si zvyknem, zase pošupajdí....

      Vymazat
  2. Bolo deväť a ja som si v duchu skonštatovala, ešte spí !! , ešte mám pre seba pokoj, s kopou riadu, ktoré po večernej myčke ešte večer a ráno vyrobia mladí,po príchode z roboty a pri odchode do roboty, navaria si cca okolo 22 hod večer,...a ráno vyprázdnia hrnce, naplnia obedáre a vyhodia do dresu špinavé...hory prádla...porozťahované horné poschodie : voskujeme, zariadˇujeme za pochodu a z ničoho !...dole budú škatule , škatule hýbajte sa ! tiež , a muž chce SÁM ! vystierkovať kúpenou cementovou stierkou, akože CAFÉ FARA..., celý dom !, aby sme konečne mohli dať posúvne okenice a novú bránu, tá pôvodne je industrial !, čiže hrdzavá, už ju roky nenatierame, veď bude nová, KEDY ?...práve nás prefinancovali ..ALE !!!
    Veď je leto, les a beh- jediná moja dovolenka, relaxácia, kontemplácia osamote, lekár,náruč ....a odviezť sa tam a pes...
    ....späť k deviatej hodine ! a Milovi !...za chvíľu sa zobudí Milo, má menené lieky, doteraz mu ich nastavovali v nemocnici, aby mohli kontrolovať krv ! Má zmenené receptory, takže všetko je inak, ako predpísané dávky... !
    Tento lekár lieky nastavuje na mne !!!
    Keď vstane je niekoľko verzií, ktoré určia deň, náladička a hovorí a hovorí a hovorí...musím mu hovoriť, pozor ! roh, pozor ! padá ti to, pozor ! pes, kocúr, tanier atď...zabaviť usmerniť, nakŕmiť- zje hocičo so slaninou ! a usmerňovať tok myšlienok...a požiadaviek...na dvore padá do kríkov, kvetín, na psa ....a rehoce sa a robí obrovské skoky, cez záhony, do domu, cez tri schody...do tehlových múrikov, stien, do kovového nábytku...dokázal padnúť hore v OSB kráľovstve tak, že vysadil zavesený radiátor !. keby sme mali sádrokartón tak...
    PRÁVE SA ZASMIAL ! takže prvá verzia platí !
    ...je aj verzia, že vstane nahnevaný, trieska, prudko vstáva, sadá, búcha päsťou...hnevá sa na všetko čo mu povieme ...daj si lieky, prezleč sa...buchne a s rachotom odskáka !...no nie je tam veľký rozdiel s prvou verziou, akurát sa nerehoce, ale supí.
    Teraz ale NASTAVUJEME lieky na mne, tak sa to miesi a bleskovo mení !!!!
    OCH zátišia v záhrade, och krásny letný čas....pijem litre kávy, prekotne pracujem do NEKONEČNA v domácnosti...a ak sa zadarí naložíme psa a utečieme do lesa :-)))))) A predsa kontemplujem !!!! A predsa sa točí...ten náš život k lepšiemu a lepšiemu....
    Sľubujem, že to budem písať už na svoj blog !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To neva, hezky se to čte. Slovenština je krásná, ale někdy v ní trochu plavu;-). Ať se točí k lepšímu!

      Vymazat
  3. Já kladu vesmíru jedinou otázku,

    zda se na všecky ty otázky denně ptá Kubka ve školce,
    nebo si je deset měsíců sbíral, aby mě jimi první tři prázdninové dny ubil ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mami, rychle - poběž sem! Sprintuju a volám: "Co je miláčku???" A ona?: Mami, já se málem bouchla:-D." Uf, kolikátýho je?

      Vymazat
  4. U nás je to to samý. Mimo desítek různých dotazů, na které stejně ani neexistuje odpověď, má u nás neustále někdo hlad. Jakmile dojíme oběd a uklidí se ze stolu, už by zase někdo jedl...a pořád dokola a dokola. Krásné léto.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, hlad je věčný nepřítel.Letní sotřeba je obrovská!

      Vymazat