středa 26. srpna 2015

PRD

Dnes tu měl být fotoreport z oslavy  Bohyňky osmých narozenin.
A bude tu pěkný prd, páč jsem si z toho víkendu omylem vymazala všechny fotky.
Byla to krásná párty, Bohyňce to moc slušelo, Šušu byla poměrně slušně naladěná a celkem společenská, já měla novou halenku ze sekáče, výzdoba byla, srdéčka podle Vinatgelover jsem napekla, ohnivá fontánka krásně prskala, i pěkná společná fotka se nám povedla. No, a já to pěkně vymazala. Z karty, během mžiku - klik.
Stejně jako fotky z Bohyňky prvního dne ve škole:-(.
Můj optimisus byl ta tam, pěkně jsem to obulela, doteď vidím každou tu fotku a každé je mi líto. Zůstaly mi dvě, které jsem hned v sobotu po oslavě v rychlosti šoupla na fb, haleluja - i k tomu jsou ty sociální sítě dobré. A to ještě ke všemu kvůli akci, kde jsem foťák ani nevytáhla.
Já vim, jsem blázen, že si to tak beru, ale dyť mě znáte. Já těma fotkama prostě žiju. Hned jsem si vzpomněla na Oliv, která o něčem podobném psala nedávno moc hezký článek.
Proč? Proč? Proč? 
Protože jsem zbrklá, dělám dvacet věcí najednou, za zády mi neustále poskakují dvě opice, jsem unavená a nejsem schopná si líp zorganizovat práci - to jsou ty nevýhody práce z domova. Tak ráda bych si oblíkla tu halenku ze sekáče, zabouchla dveře a šla v klidu "pracovat". Jenže já přece nepracuju, jsem na mateřské, sem tam někoho vyfotím, občas něco navrhnu, pak někoho zaúkoluju, aby to udělal, a mezi tím frknu článek na blog. Dělám to dobrovolně, dělám to ráda, zvyšuju si tím během mateřské kvalifikaci, rozšiřuju obzor, přivydělávám a doufám, že až Šušu malinko odroste, budu schopná se tomu všemu věnovat naplno a třeba se tím i živit.
Je to celé souhra náhod, hříčka osudu, shoda okolností a já se tak nějak vezu - ono mi ani nic jiného nezbývá....


PS: Jen nevím, co má Matylda odpovědět, když se jí někdo zeptá: "A co vlastně dělá tvoje maminka?".
Co by dělala! 
Je doma s Šušu a zmatkuje:-)!































Foto: Lucky
 

17 komentářů:

  1. Lucí s těma fotkama by mě to teda taky mrzelo, kamarádka tak přišla o všechny fotky ze svatby, protože jejich fotografovi někdo ukradl foťák i s kartou. A to byl teda průšvih! No ale udělali si pak ještě jednu svatbu po, takovou svatební párty a fotky z toho byly úžasné:) Tak si udělejte nějakou podzimní párty a foť, třeba budou fotky ještě lepší:) A navíc máte alespoň obrázky z narozeninové párty v hlavě a zážitky v sobě, to vám už nikdo nevezme, hlavně, že jste si to užili!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec nic není ztraceno, ale s tou párty je to dobrý nápad:-)!

      Vymazat
  2. Lucko, ještě neházej foťák do žita... Mrkni do mailu ;)
    T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tome, já snad sním?! V to jsem vůbec nedoufala - tisíceré díky. Zaúkoluju kamaráda:-).

      Vymazat
  3. Zkus nejaky program na obnovu smazanych dat, neco se urcite jeste zachranit da;)

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud jsi neformátovala, dají se zachránit. Udělá to každej ajťák😀

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V to já vůbec nedoufala, už se na tom pracuje:-)!

      Vymazat
  5. Moje milá, (škoda, že už ne blažená), jak já Ti rozumím! S otázkou co vlastně dělá tvoje máma si Marťa poradil po svém, říká, že jsem fotografka. Ať už je to pravda nebo ne, aspoň on v tom má jasno :-) Mateřská mě skončila v březnu a stejně si pořád všichni myslím, že se jen tak poflakuju doma. Už se ani nesnažím někomu něco vysvětlovat, však zdravotní ani sociální za mě nikdo nezaplatí, tak co. Taky bych se ráno ráda oblékla a vyrazila "do práce", ale holt tohle je druhá strana mince. Nelituju. A s těma datama ... zkus IT specialistu :-) Já jsem přišla nedávno o fotky zálohované na externím disku. Právě v okamžiku, kdy jsem chtěla vytisknout Vítkovi album 1-3 roky, zahlásil disk eror a fotky z něj nelze dostat. Už to pár tisícovek stálo a firma chtěla další závratnou sumu bez záruky obnovy dat. Sice jsem boj ještě nevzdala, ale zkouším jiné cesty a když ne, hurááá ... máme tu fcb, z něj snad aspoň něco vyškrábu. Takže hlavu vzhůru!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Při psaní jsem na Tě myslela:)! A co říkat: "Je na volné noze". To by šlo, né?

      Vymazat
  6. Já jsem takhle jednou smazala fotky ze svatby mého nejlepšího kamaráda. Prý: nainstaluj si super program na úpravu fotek - a tak jsem si super prográmkem zformátovala kartu... a bylo po forkách. Soucítím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, já naštěstí nic nezformátovala, tak snad?... Jdu se modlit!

      Vymazat
  7. ..pry pokud jsou fotky vymazane najednou tak jdou ziskat zpet.. problem je, kdyz se maze postupne jedna fotka po druhe. Drzim pesti!

    OdpovědětVymazat
  8. Najednou, pěkně najednou, jedním klikem - ještě mám naději! Jupí......., dám vědět:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...akorat jsme se tu potkaly:) Jeste mame nadeji na reportaz. A ta jak znamo umira posledni:)

      Vymazat
  9. Milá (z) Matka !
    Fotky určite získaš späť !
    Určite sa daj na ,,volnú nohu ,, talentovaným a odvážnym praje šťastie ! (Ja som uvolnila obe nohy... a vznášam sa v oblakoch :-)...)
    U nás foťák vlastní muž, kvôli profesii ( fotí si kanále a čističky :-))) ) mňa muž nefotil, vieš autisti ,,nevidia,, partnera a ak už fotil, tak mňa ako mini fľak a kus lesa pri mne, muchu a zárezy na mojom krku, žabu a kus môjho stehna atď...
    Až môj blog ma ,,zrodil,, zistila som, že existujem,vidím sa na fotkách !!! . Fotenie iniciujem ja a fotíme spolu s mužom, ja hoci som vyštudovala fyziku, nie som ,,drôtikový,, inžinier, nebavia ma páčky...po čase stratím trpezlivosť a mačkám všetko
    doradu a ešte som ten typ človeka čo zažne lampu a praskne žiarovka...som o moc akčnejšia ako technika, moja myseľ ju predchádza :-) takže , keď fotíme vyzerá to komicky !!! Ja nastavím muža,postavím ho, natočím... oboma rukami mu ukazujem šírku záberu a výšku a smer !!! A vysvetľujem mu čo vidím a čo tam má na tú fotku dostať. Vždy povie to sa nedá :o( !
    A deti fotil najskôr na diapozitívy, asi do troch rokov a potom o desaťročie neskôr foťákom v akcii ,.žiadne momentky, zvláštne prírodnoľudské úkazy, napoly človek, napoly strom :-)
    Takto si my žijeme, blažene, tvoja (z) Matka !

    OdpovědětVymazat
  10. A ešte ,,zmätkovitosť,, človeka môže krásne zcitlivieť...

    OdpovědětVymazat