úterý 16. srpna 2016

STANE SE...

Zabalíte celou family na dovolenou, 
zajistíte péči o zvěř, uspíte umytou kudrnatou hlavičku, dosednete na gauč, že si ostříháte nehty a jen tak pro jistotu zavoláte paní, u které máte být ubytováni, abyste se ujistili, že v pronajatém srubu bez vody a elektřiny mají na kamnech aspoň hrnec, a ze sluchátka se ozve: "Ale já s váma počítám až příští týden?!".
Tak už jste se dosmáli?
Poslužte si..., mně to neva:).
Sem si říkala, že někoho aspoň pobavim, když už jsem úplně blbá a špatně jsem si tu rezervaci odklikala.

Ze všech těch předdovolenkových příprav jsem byla už tak dost bledá, stejně jsem ještě zbledla. Dan zrudl, sykl, že příští týden nepřipadá v úvahu a odešel dýchat z okna. Bohyně zalezla pod deku a chudák pani do sluchátka udržovala hovor, aby měla jistotu, že jsem sebou nesekla. Nesekla, ale mdlo mi bylo! A dost!!! Zběsile jsem začla googlit, volat, klikat, surfovat a hledat přístřeší na dalších pár dní. Přece to nebudu zase všechno vybalovat, co ty svačiny v lednici, dyť nemám ostříhaný ty nehty, vylezla Bohyně už z pod tý deky, co ten Dan v tom okně - dejchá? Ta tchýně to říkala! Ha..., tchýně. Chalupa. Dane, volej!

Tímto děkuju babičce a dědovi za azyl.
Byl to nakonec báječnej tejden. Doma jsem se všem omluvila a vyhlásila soutěž, kdo na tom najde nejvíc toho dobrýho. Začlo to samozřejmě elektrikou, sledováním olympiády, teplou vodou, špatnym počasím a skončilo to věčnym vtipkováním. Na chalupě jsme vesměs jen přespávali, i když je to za humny, kolem se najde spousta míst, kam jsme se ještě nikdy nepodívali. Byli jsme na hrázi přehrady, v Zeměráji, zajeli jsme okouknout novej bazén v Sušici, táta nás vyvezl na houby - prostě jako na dovolený:).

V pátek jsme se pak (tentokrát už podle plánu) přesunuli ke kamarádům do Prahy a naše dovolená tím získala punc dokonalosti. To bylo něco pro naši Bohyni (Šušu za náma tak trochu bezvládně vlála:)). Z divoženky byla rázem pražská lady a užívala si plnými doušky víru Prahy. Probendila všechny škudlíky, utratila celý kapesný a ještě pořád má nesplněný touhy. Stihli jsem toho hodně. Ikea, Hamleis, pivo v klášteře, domácí YouTube diskošku,  Prague Pride, Petřín, náplavku, vepřovou pečínku, hřiště s gangem Mitnik, grilovačku na Křivoklátsku v nejkrásnější chatě...


Pořád přemyšlím, jakej to mělo důvod, že jsme neodjeli. Jako já vim, že jsem to blbě objednala, ale myslim ten vyšší důvod?! Znáte to! Co se má stát, to se stane...
Pořád na to nemůžu přijít. 

PS: Jen je mi divný, že jsme se tentokrát v Ikee nepohádali?






























Foto: Lucky

12 komentářů:

  1. Lucky,
    je možné,že se ten důvod neodjezdu jednou ukáže .
    Hlavní,že i tak jste se měli jako rodina báječně,alespoň se to skvěle čte,tak věřím,že bylo super.Vím,že můj chlap by mě za tohle nejmíň sežral :)) tak u Vás to proběhlo dobře.
    Pěkný den.
    Renča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sama jsem si divila, že to nakonec nebylo zas takové drama:).
      Ale poslouchat to budu ještě dlouho!

      Vymazat
  2. Šušu gymnastka! :-)
    My jsme mířili k Baltu a skončili jsme na Broumovsku. A bylo to skvělý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obojí od B!
      Já to udělala schválně:), pomalu nám docházel seznam vtipných rodinných historek.

      Vymazat
  3. Vidíš, nakonec dobře bylo:-).
    To my letos nikam. A taky je dobře.
    I když tatínka s dětma někam na pár dní vyšlu. Ať maji trochu prázdniny!!
    A rande s gangem Mitnik závidim. I celý výlet v Praze. Muselo být príma! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tebe totiž čeká ta nejkrásnější dovolená:)!
      To teprve bude príma.
      A příští rok v Písku - jo?

      Vymazat
  4. Tak mi jsme to měli letos úplně neplánovaně. V pátek ráno jsem vyzvedla Tobiášovi pas, zaplatila dovolenou (místo jsme vybrali ve čtvrtek o půlnoci, kdyby to náhodou vyšlo), koupila kytičku pro pani učitelku, doběhla si na magnetickou rezonanci, vyzvedla Tobiáše ze školy, podepsala smlouvu na pobyt, zabalila kufry, odskočila jsem si koupit plavky, usmažila řízky, zavřela jedno oko, neusnula a vyrazili jme. Byla to ta nejhezčí dovolená :-D
    Někdy to prostě vyjde jak má i bez plánů.
    P.S. A v Ikee se taky vždycky pohádáme.

    OdpovědětVymazat
  5. Všchno se děje pro něco a co se má stát, to se stane! Takže tak to prostě mělo být a kropka :-) Nepátrej, neřeš... A stejně jsi frajerka! (snad tykat mohu:---)
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pani domácí říkala, že když neteče krev:)....
      A má pravdu, dyť o nic nešlo (i peníze mi vrátí).
      Kropka!

      Vymazat
  6. Ak bude na ceste tretie mimi-nákaza od Rosi, potom ti to dopne :-)

    OdpovědětVymazat
  7. My jeli minulé léto k Balatonu a bylo to super. Vzali jsme i naše dva prcky, odrážedla jsme si půjčili na místě. Celkem nás dovolená vyšla na 5 dní asi na 28 000 Kč. Tudíž docela dost penízků. Stála by nás ale určitě více korun kdybychom neznali portál slevovykupon.cz, přes který jsme koupili vybavení na pláž.

    OdpovědětVymazat