středa 10. června 2015

MÁM PLÁN

Mít pracovnu. 
Stává se ze mě velká holka. Je mi pětatřicet, mám vizitky a teď chci pracovnu. Promiň dědo, ale ta "komůrka" bez oken, kterou jsi mi při projektování určil, mi je prostě těsná. Vono dělit se o šest metrů čtverečních s kotlem, pračkou, košem na prádlo, stanem, spacákama a žehlicím prknem není zrovna košér.
Já vím, že na pozici žen v domácnosti máme naprosto rozdílné názory, ale já si prostě toužím polepšit. Byt máme velkej, ale najít vhodnej kout je dost velkej problém. Sice máme jednu místnost navíc, ale momentálně v ní stojí nenaladitelnej klavír a výhledově z ní má být Bohyňky studentsko/dětský pokojík. Dost se na to těší! Má jasnou představu: palandu, koně a fialové zdi - brrrrr. Snad ji to přjde, tuhle kombinaci fakt nedam:-). Obývák nepřipadá v úvahu - tam stojí uprostřed náš dřevěný dům, v ložnici mít pracovnu nechci, v předsíni budu jak průchoďáku... Jediná přijatelná možnost je druhé patro nad obývákem, taková galerie, na kterou se bohužel chodí po mlynářských schodech, který jsou sice strašně krásný, ale úplně blbý. Jo a je tam strašný vedro! Ale je tam světlo! No, tak si vyberte. Stejně mi nic jinýho nezbejvá. Celá bude ve skandinávském stylu (jak jinak), který se mi dole v bytě v záplavě panenek, kočárků, knížek a plyšáků nedaří udržet. Všechno bude mít svůj šuplíček a přihrádku. Všechno bude na svém místě - aspoň na chvilku.

Jednou si koupím židli od Starca , na zeď si pověsim designovej plakát a budu si lebedit.....
































Foto: Lucky





 

25 komentářů:

  1. Já bych to brala, i kdybych tam měla šplhat po tyči... :-) Plán dobrej! (Teď si říkám, že bych tam tím šplhem asi nedostala hrnek s kafem... :-/ Ale stejně, i kdybych tam měla šplhat po tyči...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kafe naštěstí nepiju, petku s Colou tam hravě donesu a ve šplhu já bejvala dobrá:-).

      Vymazat
  2. Lucko, těžká závist :-) Taky si chci lebedit v takovém úžo žúžo prostoru!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A počkej, až to tam zařídím - to teprve zbledneš:-)!

      Vymazat
  3. WOW !
    Ale čo ma to prekvapuje, ako u nás ! Len u nás je to momentálne nefotiteľné, lebo tam žije tlupa zhŕňačov !
    A riešime teplo-rolety Velux,...rozmýšľam nad vetrákom z BonAmi...máme tam aj tzv hvezdárne, priestor pod štítom,...tiež riešim ja ! / muž je naozaj autista ! takže ja som ešte zaujímavejšia ,,verzia,, ženy v domácnosti ! /..schodíky, mlynárske som v sebe zavrhla...včera som pri hájovni hladkala na pristavenej lesáckej retro -maringotke , kovové vintage- shodíky, sklápacie !!!, aj som skúšala plakať, ale mužom to nehlo-že nie ! Také ! :o( čosi nie !
    Takže: vetrák, najlepšie retro, vygoogluj BonAmi..., pozri šrotovisko !..ja sa tam chystám, alebo zaraď do svojej edície, k vtáčikovi, aj domčeku... PROSÍM ! aj schodíky, POTREBUJEM !!!
    Káva sa dá zavesiť v termo- hrnčeku na krk !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. P.S.keby si ma navštívila, v poste mama -kitchen-factory look,...mám tému dcéra a kôň :-) ..už máme z IKEA..rozobrázkované skákanie cez prekážku, čiernosépiové foto....-) a ...možno ti to pomôže so severským šmrncom prežiť výtvarnú víziu dcéry a tá fialová ...mám zmeniť pozadie môjho blogu ?

      Vymazat
    2. My si fakt rozumíme:-), až na tu fialovou!!!

      Vymazat
  4. Krása - od Starca mám zatím jen mačkátko na citrony, protože židli nemám kam dát, tudíž si od něj prostornější předmět nemůžu dovolit (byt máme malej). Takže budu jen bez dechu nakukovat do pracoven jiných a představovat si jaké by to bylo, kdyby... ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mačkátko - ááách!!!!! Nadechni se a časem nakoukni:-)...

      Vymazat
  5. No téda! Tam bych klidně taky šplhala po tyči:). A kafe bych si dala do termosky do baťůžku:-D!
    Nádhera je to!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bejvávala lepší na provaze, ale tu tyč bych taky zvládla:-). Děkuju....

      Vymazat
  6. Krásný plány máš! Tak ať se brzy splní, prostor vypadá úžasně, úplně tě tam vidím! A můžu jen závidět, já se tísním v ložnici :-(

    OdpovědětVymazat
  7. Teda...uplne ji tam vidim...pracovnu:) A jako palandu a kone..bych jeste dala, ale fialovy zdi? Nikdy! No ale nez dojde na pokojik bude treba vsechno uplne jinak:) A Susu uz je dobre? Zdravim! Renata

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za optání, obrátila se málen naruby, ale už je to dobrý. Co koťata?????

      Vymazat
    2. Koťata řádí:) Ale jsou k sežrání. Nejvíc když spí:) To je jako s dětma... Hezký večer! R.

      Vymazat
  8. Držim palce! Teda ale to kožený nebo koženkový ,,nevímcotoje" na fotce, to je krásný! Retro větrák by se ti k tomu hodil!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Větrák si píšu na seznam MUST HAVE. "Nevímcotoje" je taburet, kterej zbyl po sedačce, ketrá už se odporoučela:-D.

      Vymazat
  9. Bikiny, ledové mojito, sluneční brýle, a hurá "do práce"!!! Stesky stranou, v takovém prostoru se musí makat jedna báseň!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Začínám se na to těšit, díky za povzbuzení.
      PS: Mám jen jednodílný! Ba néééééé:-).....

      Vymazat
  10. Nádherný prostor! Tak ať se tam brzy pěkně pracuje :)

    OdpovědětVymazat
  11. Úžasné místo! Já jsem si vždycky přála pracovnu v knihovně. Tedy, že otočím knížkou a knihovna se rozestoupí a já tam vlezu a schovám se:) Teď mám pracovnu jen v nudném pokoji pro hosty, za to se tam svítí do noci a nohy mívám zásadně na stole, který si oblíbil i můj pes a gauč pro hosty zase muž. Takže je to jako bychom přestěhovali obyvák:D

    OdpovědětVymazat
  12. Super miesto, v dobrom závidím:) Tiež s tým teplom bojujem, v mojom kumbále v lete hic a v zime chlad, brrr

    OdpovědětVymazat
  13. Aaaaach, ta "naha" zed! V lete tam bude horko, ale je to krasnej prostor, to se bude tvorit jedna basen! Pekny den, Iveta

    OdpovědětVymazat