středa 17. června 2015

LAHEV

To je prostě věda, taková lahvička na pití. 
Zlatý prso! To je snad ještě horší než s čepičkama. Pítko? Brčko? Avent? No name? Plast? Termo? S oušky? Bez? Za těch sedm let se toho moc nezměnilo. Bohyně vyrostla na Aventce, přijde mi, že teče ze všech nejmíň, dobře se vymývá, má spoustu doplňků k dokoupení a hezký design. Školku absolvovala s lahvičkou Nalgene, která sloužila dobře, ale neměla víčko a to mi přišlo strašně nehygienický. Naštěstí těm časům odzvonilo a momentálně je lahvička k dostání slušně vytuněná. To jsem ale zjistila až poté, co jsem Bohyni koupila novou lahvičku Lamart , která je vyrobená z kukuřice. Před tím jsme ještě vyzkoušeli Aqua Lock and lock , ale u té se nám několikrát ulomilo víčko. 
Sečteno podtrženo - zlatej Waterrrr Kubík:-).

A z čeho pijou vaše děti???





Bohyně a Šušu:-D.






































Foto: Lucky





15 komentářů:

  1. Mě ty Tvoje postřehy prostě baví :D
    Nejlepší jsou stejně skleničky,u nás už tak pijou oba :) A na cesty máme flašku od Kubíka :D Jen k tomu kupuju "dudlík" od vody Rajec,páč ten má membránu,takže to nevylejou :) Když se do toho dává jen obyč voda,vydrží dlouho a když ne,tak se to prostě hodí do plastů :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dudlík, Rajec, membrána??? Ha! Rada k nezaplacení:-)...
      Dík.

      Vymazat
  2. Pamatuju si tentýž debakl. Pak se to vyřešilo samo. Řekla jsem si, že na tom nesejde a střídáme:
    Hrnek, keramický, rozbitný.
    Láhev od neperlivé vody Rajec se sportovním uzávěrem.
    "Zdravá láhev".
    Sklenička a samostatné brčko.
    A dětem se zdá vyhovuje všechno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že když je žíža - stačí i kohoutek:-)!

      Vymazat
  3. Kovové hrnčeky smaltované, a ja som si nedávno pod vplyvom rodinného prostredia :-) a designerky, dala kúpiť na zámockých trhoch dva stredoveké cínové :-))) poháre, takže u nás, keď sa napiješ, môžeš hodiť pohár za seba, pod seba...nič sa mu nestane...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych chtěla zažít! Pohár přežije, ale co podlaha - máme prkenou?!

      Vymazat
  4. Do školy nosí Baru lahev od vody rajec, pořád někde něco zapomíná.
    Ale osvědčila se nám tato http://www.pandaoutdoor.cz/2892-thermos-funtainer-kvety-355ml-detska-termoska ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu máme taky!!! Šušu z ní pije ovocné přesnídávky, ale přesně - do školy je jí škoda:-).

      Vymazat
  5. Synek nosí do školky na střídačku zdravou lahev a inteligentní termosku, podle počasí a nálady. Doma a všude kolem pijou ze skleniček, toho času výhradně s brčkem. Na společné výlety nosím svoji starou Siggovku, z té uměli oba velmi brzy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Sigg už jsem málem zapomněla, koukala jsem, že maj krásný nový designy. Brčka u ns taky letí, ale...:-)

      Vymazat
  6. U nás byla oblíbená Nalginka, ale podařilo se mi ji rozbít. Spadla na zem a prostě prdla...Dost mě to překvapilo:). Starší Skřítek má "zdravou" láhev. Zdravíme do Písku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyřídím, šeptnu z okna...
      PS: Plastové střepy taky určtě nosí štěstí:-).

      Vymazat
  7. Aventky jsou super, akorát moje děti dokázaly z každého netekoucího hrnečku udělat v mžiku tekoucí... Starší má už přes rok "zdravou" lahev a mladšímu jsem ji pořídila taky, protože hádky o jednu, ještě navíc holčičí, byly na pořadu dne.... no a jinak Kubík, nahoru ten správný "dudlík"... před pár dny jsem konstatovala, že je fajn hledat to správné na pití, jen to trochu leze do peněz :-)

    OdpovědětVymazat
  8. kluci pijí nejraději z hrnku, ikeapsa, z hrnku brčkem a nebo kubík:)jo a ještě z té láhve na vodu s filtrem(nevím jméno):)

    OdpovědětVymazat
  9. Do školy oba nosí zdravou lahev, v zimě termosku z Ikea - je levná, barevná, a už pěkně zprohýbaná. V rámci nácviku neztrácení vlastních věcí v případě, že lahev ztratí, musí ze svého kapesného a peněz od babiček zakoupit novou stejného druhu. Každému se to podařilo zatím jen jednou, a od té doby si dávají extra pozor - v případě mladší dcerky být pár měsíců bez dobrůtek a všech možných výtvarných blbůstek byla tvrdá řehole. Do školky nosili lahev od spritu nebo coly (malou, je tvrdá a vydrží i mytí v myčce) s cucákem tuším z Kubíka. Bez membrány, s tou neuměli se pořádně napít, jen tak ucucávali. Zase jim ta malá lahvička vydržela na celý den, s normálním vysouvacím cucákem s bídou na dopoledne.

    OdpovědětVymazat